{"id":1342,"date":"2012-06-12T10:53:49","date_gmt":"2012-06-12T08:53:49","guid":{"rendered":"http:\/\/www.zwinkelsadvocatenkantoor.nl\/?p=87"},"modified":"2017-02-28T16:53:54","modified_gmt":"2017-02-28T15:53:54","slug":"de-vijf-raarste-gerechten-in-beijing-en-shanghai","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.zwinkelsadvocatenkantoor.nl\/blog\/2012\/de-vijf-raarste-gerechten-in-beijing-en-shanghai\/","title":{"rendered":"De vijf raarste gerechten in Beijing en Shanghai"},"content":{"rendered":"
<\/a>\u00a0\u00a0\u00a0<\/a><\/p>\n De eerste avond in Beijing gingen we pekingeend eten in een restaurant dat daar al sinds 1864 in was gespecialiseerd. Bij de pekingeend werd schorpioen geserveerd, een insect dat gebakken was. Het heeft een grote staart en smal lijf met uitsteeksels. Smaakt knapperig. Best lekker, eigenlijk.<\/p>\n <\/p>\n Eten in restaurants betekent hier heel veel gerechten geserveerd krijgen, in een volgorde die voor mij niet gebruikelijk is. Alles wordt op de “lazy Daisy” gezet, een ronddraaiende schijf op tafel. Iedereen mag uit de schaaltjes op zijn bord scheppen wat hij lekker vindt. De maaltijden eindigen vaak met vis, dat als het lekkerste gerecht wordt beschouwd. Natuurlijk heb ik alleen met stokjes gegeten. Ik ben er best goed in geworden. Ik heb steeds heerlijk gegeten!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" \u00a0\u00a0\u00a0 De eerste avond in Beijing gingen we pekingeend eten in een restaurant dat daar al sinds 1864 in was gespecialiseerd. Bij de pekingeend werd schorpioen geserveerd, een insect dat gebakken was. Het heeft een grote staart en smal lijf met uitsteeksels. Smaakt knapperig. Best lekker, eigenlijk.<\/p>\n<\/p>\n