Bij bouw, uitbreiding of bezwaar.
Een omgevingsvergunning geeft u het recht om een bepaald project uit te voeren. Dit is vaak nodig bij fysieke veranderingen van gebouwen of terreinen, maar ook bij milieubelastende activiteiten. Sinds 1 januari 2024 geldt de nieuwe Omgevingswet, die deze procedures vereenvoudigt en bundelt.
Wanneer moet ik een omgevingsvergunning aanvragen?
Als u wilt gaan bouwen of uw bedrijf wilt uitbreiden, hebt u omgevingsvergunningen nodig. Ook is vaak een vergunning nodig om af te wijken van het omgevingsplan. Deze kunnen gelijktijdig of opeenvolgend worden aangevraagd. Ik help u graag met het kiezen van de best passende procedure, inclusief participatie van omwonenden.
Wat te doen bij bezwaar tegen de omgevingsvergunning?
Anderen, zoals omwonenden, kunnen bezwaar indienen tegen uw vergunning. Of misschien wilt u zelf bezwaar indienen tegen een verleende omgevingsvergunning. Ik sta u deskundig bij in de bezwaar- en beroepsprocedures die dan gevoerd moeten worden. Zo mogelijk zorg ik voor begrip tussen u en belanghebbenden, en wellicht ook voor een overeenkomst om de procedure te beëindigen.
Juridische hulp bij omgevingsvergunning aanvragen
Ik heb ruim 30 jaar ervaring met de vereisten van de procedures en het omgaan met gemeenten en hun medewerkers. Ik kan u dus goed bijstaan bij zowel de aanvraag als bezwaarprocedures, zodat u sterker staat en een hogere slagingskans heeft.
Mijn werkgebieden:
- Omgevingsvergunningen
- Bezwaar en beroepsprocedures vergunningen
- Zienswijze en beroep wijziging omgevingsplan
- Grote buitenplanse afwijking van het omgevingsplan (Bopa)
- Coördinatieregeling vergunningen
- Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl)
- Milieuzonering en milieueffectrapportage
- Omgevingsvergunning wateractiviteit
- Natuurvergunning, onder andere in verband met stikstof
- Aanwijzing als monument
- Invoeringswet Omgevingswet, overgangsrecht en bruidsschat